DERMATOLOGIE LATEM

Behandelingen & Onderzoeken

Algemene Dermatologie

• Huidziekten • Haarziekten • Allergie

Hoe beter de conditie van uw huid, hoe beter zij in staat is deze beschermende taak uit te voeren. Vele patiënten vragen zich af met welke soort problemen men naar de dermatoloog gaat. Hieronder vind je een aantal frequente problemen waarmee patiënten ons consulteren. U hoeft niet verwezen te zijn door de huisarts. Waar nodig of nuttig wordt uw huisarts geïnformeerd over de behandeling (oa in het kader van het globaal medisch dossier).


Dermatologie: Huidziekten

Acne, Actinische keratosen/zonnekorsten, Psoriasis, Eczeem, Geslachtsziekten Rosacea/couperose Netelroos - urticaria, Wratten, Moedervlekken - Naevi, Haarroos - Seborrhoisch eczeem, Systeemziekten, Zonne-allergie


Dermatologie: Haarziekten

Telogeen effluvium - Ruif, Alopecia androgenetica, Alopecia areata, Aandoeningen van de hoofdhuid zoals psoriasis, eczeem,… Meer zeldzame huidaandoeningen zoals lichen planopilaris, cicatriciële alopecie,…


Dermatologie: Allergie

Wij hebben plaktesten ter beschikking om allergie na te gaan. Indien de dermatoloog dit nodig vindt, kunnen allergietesten uitgevoerd worden.


Esthetische behandelingen

• Botox • Fillers • Peelings

Wij zien de gezondheid van jouw huid als uitgangspunt. Indien je een esthetische behandeling overweegt, brengen wij eerst jouw huidige huidconditie in kaart. Indien er zich een medisch huidprobleem stelt wordt eerst dit behandeld onder het kundig advies van de dermatoloog. Ons doel is jouw huid in optimale conditie brengen, zodat je vol zelfvertrouwen en met een ontspannen uitstraling in het leven staat. Afspraken voor esthetische behandelingen maakt u best telefonisch.


Esthetisch: Spierontspanners (Botulinetoxine)

Behandeling van rimpels met spierontspanners. Sommige rimpels in het gelaat ontstaan door het gebruik van spieren. Een spierontspanner is een eiwit dat door zijn spierontspannende werking bepaalde expressierimpels helpt verzachten of doet verdwijnen. Het effect ervan blijft 3 tot 6 maanden aanhouden en kan dan worden herhaald.

Welke zones kunnen behandeld worden?
- De fronsrimpel tussen de wenkbrauwen
- De horizontale lijntjes op het voorhoofd
- De kraaienpootjes rond de ogen
- Wordt eveneens toegepast ter behandeling van overmatig zweten thv de oksels.

Andere rimpels in het gelaat ontstaan echter door volumeverlies. Deze kunnen behandeld worden door gebruik van fillers. We helpen u graag verder met het zoeken naar de juiste diagnose & bijpassende behandeling.


Esthetisch: Rimpels opvullen met fillers

Er zijn twee soorten fillers en veel verschillende merken:

1. Fillers die hyaluronzuur bevatten
Naarmate we ouder worden gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Daardoor verliest de huid volume en krijgen we rimpels. Door een filler in te brengen, wordt het tekort aan volume herstelt en krijgt de huid weer een frisse uitstraling met minder (diepe) rimpels.

2. Fillers die een collageenstimulator bevatten
Behalve hyaluronzuur dat volume geeft, maakt onze huid ook collageen en elastine (zorgt voor elasticiteit in de huid) aan. Het collageen vormt een vezelstructuur in de huid als een soort visnet en zorgt ervoor dat de huid stevig is. Als we ouder worden loopt de productie van collageen en elastine terug en verslapt de huid. We kunnen de huid stimuleren om weer meer van deze stoffen aan te maken, zodat de huid strakker en gelift wordt. Dit doen we door een filler in te brengen met een collageenstimulator erin. Deze filler kan gebruikt worden thv het gelaat, maar ook thv de hals, de decolleté en de handruggen.


Esthetisch: Rimpelbehandeling met Peelings

Wij werken in onze praktijk met een trichloorazijnzuurpeeling (15% of 30%) en een retinol peeling. De sterkte van de peeling wordt aangepast aan de dikte en de gevoeligheid van de huid. Na de peeling gaat de huid zich vernieuwen en afschilferen. Nieuwe huidcellen en collageen worden dan aangemaakt. We raden aan om de huid goed te hydrateren na de behandeling. Om een optimaal effect te bekomen dienen meerdere behandelingen te gebeuren.

- Verbeteren de huidstructuur
- Geven een coup 'd éclat
- Werken huidverjongend,behandelen fijne rimpeltjes door de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen
- Behandeling van bruine plekken / pigmentatie


Laser

• Bloedvatlaser • Littekens • Huidverjonging • Schaaflaser • Ontharing

In Dermatologie Latem wordt gewerkt met de SP Dynamis laser van Fotona. De laser combineert 2 complementaire golflengtes (Nd:YAG & Er:YAG) waardoor een uitzonderlijk brede waaier van esthetische toepassingen kan uitgevoerd worden.De Nd:YAG golflengte (1064 nm) bereikt de diepste lagen van de huid, terwijl de Er:YAG golflengte (2940 nm) kan ingezet worden om de meer oppervlakkig gelegen imperfecties te behandelen.


Laser: Bloedvatlaser

Kleine uitgezette bloedvaatjes (spider naevus, couperose, angiomen, rode en blauwe adertjes die eventueel onvoldoende reageren op sclerotherapie) Door de laserbehandeling ga je de uitgezette bloedvaatjes door warmte vernietigen. De laser richt op kleur waardoor selectief bloedvaten vernietigd worden. Onmiddellijk na de behandeling ziet de huid roder, soms paars. De dag nadien kan een lichte zwelling ontstaan, camoufleren met wat make-up is toegestaan.De huid mag 4 weken na de laserbehandeling niet onbeschermd worden blootgesteld aan de zon.


Laser: Littekens & striemen

Bij het behandelen van littekens en striemen gaat de laser kleine putjes in de huid maken, die eruit zien als kleine witte of rode puntjes. We maken deze putjes in het litteken en in de huid errond. Op deze plaatsen gaat nieuw collageen gevormd worden, waardoor het litteken vervaagt. Jammer genoeg is het niet mogelijk om een litteken 'volledig weg' te laseren, maar het litteken zal wel minder opvallend zijn. Ook acne littekens en kleine putjes in de wangen kunnen met deze laser behandeld worden. Om een optimaal resultaat te bekomen zijn meerdere behandelingen nodig. Na deze behandeling raden we aan om gedurende minstens 4 weken uit de zon te blijven.


Laser: Huidverjonging & Rimpelvervaging

Bij erg fijne rimpeltjes in het gelaat is het niet altijd mogelijk om deze te gaan opvullen met hyaluronzuur. In dat geval gaan we eerder kiezen voor lasertherapie. Met onze fractionele laser gaan we verschillende keren over de gewenste zones (bijvoorbeeld rondom de mond / rondom de ogen/ over het hele gelaat). We maken kleine putjes in de huid, die te zien zijn als kleine witte of rode puntjes. Op deze plaatsen gaat nieuw collageen aangemaakt worden, waardoor de huid opnieuw gaver wordt. Om een optimaal resultaat te bekomen zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Na deze behandeling raden we aan om gedurende minstens 4 weken uit de zon te blijven.


Laser: Schaaflaser

Verschillende letsels (talgklieruitzettingen (witte bolletjes in het gelaat), syringiomen (witte bolletjes onder de ogen), xanthelasmata (gele plekken op en onder oogleden), verheven moedervlekken, ouderdomswratten, skin tags (huidaanhangseltjes) …) kunnen verwijderd worden met de schaaflaser. Met de laser kan millimeter per millimeter de huid verdampt worden, waardoor je laagje per laagje eraf kan halen en heel nauwkeurig kunt werken. Nadien heb je een schaafwondje wat gedurende 1 tot 2 weken aanwezig blijft.Een goede zonprotectie is nadien aangewezen.


Laser: Ontharing

In onze praktijk zijn behandelingen met de diode lightsheer laser beschikbaar. Dit type laser is een van de krachtigste lasers op de markt voor permanente laser ontharing.De laser is vooral werkzaam op donkere stugge haren, die vaak ook zorgen voor ingegroeide haartjes. Fijne witte donshaartjes kunnen spijtig genoeg niet behandeld worden. Meestal zijn meerdere behandelingen (5-tal) nodig om een zone volledig vrij te krijgen. Na laserbehandeling dient u 1 maand uit de zon te blijven. Zonblootgestelde delen zoals de snor/baardstreek kunnen daarom ook best tijdens de wintermaanden behandeld worden.


Laser: Fotona4D®

Fotona4D® is een baanbrekende niet-chirurgische faceliftprocedure die resulteert in een verjongd, natuurlijk ogend uiterlijk.

Hoe werkt de behandeling?
Fotona4D® gebruikt 4 stappen om de huid van binnenuit te verstrakken en zo huidverjonging te bekomen. Klik hier om te zien hoe deze behandeling wordt uitgevoerd.

Voordelen van Fotona4D®:
Verstrakking en volume zonder injectables Een volledige liftende behandeling van binnenuit Onmiddellijke verjonging, versteviging en glans Verbeterde huidteint Weinig of geen downtime Geen operatie, naalden of verdoving

Stap 1: SmoothLiftin™
De eerste behandeling start in de mond. Dit is een zachte en pijnloze behandeling. De laserenergie zal zorgen voor versteviging van de kaaklijn en het gebied rond de mond. Expressielijnen worden op een natuurlijke manier gevuld, zonder fillers te injecteren. Het bestaande collageen wordt steviger en nieuw collageen zal worden aangemaakt.

Stap 2: FRAC3®
Met een fractionele laserstraal worden diepere imperfecties en pigmentvlekken van buitenaf behandeld. Zo bekomt men een jeugdige, frisse uitstraling en een meer uniforme teint.

Stap 3: PIANO®
Om een algeheel verstrakkend effect te bekomen in het gelaat, wordt in stap 3 de huid volledig opgewarmd op een snelle en veilige manier. Hierdoor wordt het bestaand collageen geremoddeleerd en zal nieuwe collageenaanmaak gestimuleerd worden. Het resultaat is een strakke en gelifte huid.

Stap 4: SupErficial™
Als laatste wordt een oppervlakkige laserpeeling uitgevoerd. Deze peeling verwijdert dode huidcellen, verkleint de poriën en reduceert pigmentvlekken. De huid ziet er frissser en strakker uit en heeft een gezonde glow.


Laser: Skin ResurfacingStap 1: CONDITIONERING
De Nd:YAG laserstraal wordt gebruikt om de dermis optimal voor te bereiden voor de volgende stappen (om de dermis te stimuleren).

Stap 2: FRACTIONELE BEHANDELING
De fractionele Er:YAG laserstraal maakt microscopisch kleine wondjes in de vorm van kleine kanaaltjes. Rondom deze kanaaltjes zal er zich nieuwe, jonge en strakkere huid aangemaakt worden.

Stap 3: PEELING
Deze stap zal de oppervlakkige imperfecties wegnemen.


Laser: SmoothEye®

Een niet-invasieve behandeling om zonder injectables een frisse en strakke oogopslag te bekomen.

Hoe werkt de behandeling?
De volledige zone rondom de ogen wordt behandeld met de de Er:YAG SMOOTH® modus. Rimpels boven en onder het oog, alsook de kraaienpootjes aan de zijkant van het oog worden behandeld. Het lichaam reageert door lichaamseigen collageen aan te maken. Dit resulteert in een verbeterde huidelasticiteit, huidstructuur en huidvolume en significant minder rimpels. De behandeling is vrijwel pijnloos en wordt goed verdragen. Klik hier om te bekijken hoe deze behandeling wordt uitgevoerd.

Voordelen SmoothEye® :
Onmiddellijk frisse oogopslag en minder rimpels rondom de ogen Volledige zone rondom de ogen wordt behandeld: boven en onderaan het oog plus de kraaienpootjes Stimuleert de collageen remoddeling en de aanmaak van nieuw collageen Weinig tot geen downtime Veilige behandeling


Laser: Liplase

Een niet-invasieve behandeling om zonder injectables natuurlijk volle (en duidelijk afgelijnde) lippen te bekomen.

Hoe werkt de behandeling? In tegenstelling tot injecteerbare fillers is de LipLase™-behandeling niet-invasief. Er komen dus geen spuiten aan te pas. Na de behandeling met de Er:YAG SMOOTH® modus zullen de lippen reageren met aanmaak van lichaamseigen collageen.

Voordelen Liplase:
Natuurlijk vollere lippen
Mooi afgetekende lippen
Stimuleert de collageen remoddeling en de aanmaak van nieuw collageen
Niet-invasieve behandeling: geen naalden
Geen downtime